Anenská sklářská slavnost na Jizerce 2016

23.07.2016 09:00

Osada Jizerka patří k oblíbeným turistickým místům. Nabízí krásnou přírodu, pěkný pohled na lidovou architekturu či muzeum, kde se můžete ohlédnout do sklářské historie. Připomenout si ji a pobavit se můžete na Anenské sklářské slavnosti, která se na Jizerce uskuteční 23. července.

 

V duchu sklářské tradice

Bohatý program s požehnáním slavnosti zahájí příjezd zakladatele skláren na Jizerce F. A. Riedla. V průběhu dne zábavu i poučení přinesou ukázky sklářských i dalších tradičních řemesel, vystoupení folklorního souboru Šafrán či loutkového divadla. Součástí slavnosti budou i dřevorubecké a taneční soutěže, lyžařské štafety a neobvyklý pohled vám nabídne výprava historických kol z polské Orle. Na dobrodružně založené návštěvníky, kteří se obvykle rekrutují z řad tatínků a jejich ratolestí, čeká rýžování drahých kamenů, které mívalo na Jizerce dlouhou tradici. Budete moci ale také pozorovat slunce hvězdářskými dalekohledy, po celý den budou probíhat prohlídky Muzea Jizerských hor a děti si s radostí zařádí třeba i na dětské pouti. Rozhodně nebude chybět ani tradiční či méně tradiční občerstvení.

 

Doprava

Nalákali jsme vás? Pokud ano, možná oceníte informaci, že v den konání slavnosti bude zajištěna kyvadlová doprava na trase Kořenov (nádraží) – Horní Polubný (kostel) – Jizerka a zpět, a to od 9.00 do 18.00 hod.

 

Plakát

 

Bližší info s pozvánkou najdete na www.dudovi.cz v záhlaví v adresáři „pozvánky“.

/album/a7/a1343199100-anenska-2008-013-jpg/
/album/a7/a1343199130-pout-jizerka-2008-panor-jpg/

Poloha na mapě

Zajímavosti v okolí

 

Jizerka

 

Muzeum Jizerských hor

Vyhledávání

Kontakt

Region Jizerské hory Pondělí - pátek: 08:00 - 16:30